Fra dårlig til god privatøkonomi

I vores husstand tjener vi bestemt ikke mange penge, og vores økonomi var for få år siden så dårlig, at vi var usikre på, om vi kunne
sidde i huset eller beholde den ene bil. Men vi lagde vores økonomi sammen, og det gjorde os solidariske over for hinanden.
Vi foretager fornuftige valg, da vi jo står til regnskab overfor den anden.

Hav få konti, en opsparing og en budgetkonto

Det vi konkret har gjort er: Få konti, så der er overblik. En lønkonto, en forbrugskonto, en budgetkonto og en opsparingskonto.
Samtidig er det et konstant mål at have mindst 10.000 kr. på opsparingen (gerne mere), så vi kan klare et køleskab, der går i stykker mv.

Men har vi penge i overskud i slutningen af måneden, så sættes de på opsparingen. For vores erfaring er, at står der “mange” penge på
løn eller forbrug, så har man en tendens til at overforbruge.

Madplan er godt for økonomien

Vi laver madplan. Vi handler først ind, og laver planen ud fra det, der er handlet og ikke omvendt. Det har vi erfaret er billigst.
Og vi regner hver måned ud, hvad vi har brugt pengene på. Så kan vi rette ind, inden skaden bliver for stor.

Desuden har vi lavet vores eget budget, som vi tjekker flere gange om året. Det er et simpelt excelark, der giver godt overblik.
Dermed er vi også sikre på, at der er penge til de “dyre” måneder.

I dag har vi en sund og robust økonomi, og vi mærker ikke krisen her. Og det er på trods af, at jeg er på barsel med nummer to.