Forbedring af din bolig

Ryger du? Hvis du stopper med at ryge, kan du istedet bruge pengene på nyt tag til din bolig – det koster det samme. Boligsalget står stille efter flere års himmelfart. Det betyder at mange mennesker har svært ved at sælge deres nuværende bolig og købe den nye drømmebolig. Hvis du er i denne situation, har du så overvejet at bruge friværdien på at forbedre din nuværende bolig, så dén istedet bliver drømmeboligen?

Boligforbedringer og lavere håndværkerpriser

Hvis du har købt på det rigtige tidspunkt eller hvis du har boet i dit hus i en række år og derved har opbygget en vis friværdi, så kan det være en overvejelse værd at benytte din friværdi til forbedringer af din nuværende bolig.

Byggeriet mærker naturligvis nedgangen og derved er prisen på håndværkere faldet. Det gør det yderligere attraktivt at forbedre din bolig, fordi du nu bedre kan få råd til udestuen, det nye tag eller den murede carport I længe har talt om.

Miljøforbedringer er sund fornuft

Miljøforbedringer af din bolig er ligeledes værd at overveje. Eksempelvis kunne det være nye energivenlige vinduer, der minimerer dit energiforbrug. Det kunne være efterisolering på loftet eller lignende tiltag, der typisk tjener sig ind igen i form af efterfølgende besparelser efter få år.

Sådan kan det finansieres

Finansiering af din bolig er et naturligt fokusområde hvad enten du køber hus eller bygger om på dit nuværende hus. Det er altid billigst hvis du har en opsparing og kan betale tingene kontant. Det har langt fra alle dog og det er heller ikke alle, der ønsker at undvære opsparingen, der kan benyttes til uforudsete omkostninger, forbrug m.v.

Hvis du har friværdi i din bolig kan du benytte den til at foretage forbedringer af din bolig. Se et eksempel på finansiering her:

Tekst Beløb
Lånebeløb (pris på eks. taget) kr. 100.000,-
Årlig rentesats 6 %
Låneperiode i år 30
Beløb til tinglysning kr. 102.900
Beregningsresultat
Ydelse pr. måned kr. 599,55
Ydelse pr. dag kr. 19,71

Beregningen er som indikeret foretaget med udgangspunkt i et fastforrentet 6 % obligationslån, som er den gængse markedsrente i øjeblikket. Den står naturligvis til forhandling, ligesom du kan overveje et flexlån, hvis du har is i maven og er til det.