Hvad er indlånsrente?

En indlånsrente er den procent sats du får ud af at have dine penge stående på en konto i banken. Mange af os fokuserer i disse tider meget på at opnå den bedste indlånrente og det er fornuftigt nok. Nogle skifter ligefrem bank, fordi indlånsrenten er højere hos naboen end i det pengeinstitut, der benyttes idag. Hvor vigtigt en god indlånsrente bør være for dig, afhænger imidlertid blandt andet af hvor mange penge, du normalt har stående på din konto.

Hvornår er en indlånsrente vigtig

Hvis du altid har plus på kontoen, så kan det umiddelbart virke oplagt at kigge på din indlånsrente og prøve at få den højest mulige sats på indlånsrenten. Husk dog at der andre forhold, der er væsentlige for dig at inddrage i dit beslutningsgrundlag end blot indlånsrenten. Eksempelvis kan der være mange gebyrer forbundet med at være kunde i pengeinstituttet, som gør du at du i sidste ikke opnår den effekt du i princippet troede du fik med indlånsrenten. Det kan være, at boliglånet er for dyrt i rente, og mange gange æder din rentegevinst op.

Muligheder for højere indlånsrente

Har du en vis sum penge på kontoen, kan det være at du skal overveje at lave et aftaleindlån. Et aftaleindlån er en aftale du laver med banken, hvor du i princippet låner banken penge i f.eks. 6 måneder, til en rente, der typisk ligger væsentligt over din normale indlånsrente. I aftaleperioden kan du ikke selv disponere over pengene, men modtager som nævnt en højere indlånsrente som “kompensation” for bindingen.

Opret eventuelt en uforpligtende forespørgsel på aftaleindlån og se hvilken indlånsrente du kan opnå. Når du oprettet en forespørgsel, sammenligner vi bankerne ift. indlånsrente.

Bor du i egen bolig?

Prisen på dit realkreditlån eller dit boliglån, bør være vigtigere end din indlånsrente, hvis du overvejer at skifte til en anden bank hvor der er højere indlånsrente. Det bør det være, fordi beløbene her typisk er væsentlig større end de kroner, der står på din almindelige konto. Det er selvfølgelig fint, hvis du kan få både gode bankrenter på dit boliglån eller dit realkreditlån, samtidig med en god indlånsrente, men husk at overveje hvad der er vigtigst i din situation – det er ikke nødvendigvis din indlånsrente.